Kaverikoiratoiminta

Kaverikoira

Kennlliiton kaverikoiratoiminta on pyyteetöntä vapaaehtoistoimintaa, jossa koiran avulla pyritään tuomaan iloa ja elämyksiä ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta oman koiran pitoon. Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja arjen piristäminen.

Kaverikoiratoiminnassa koiranomistajat vierailevat koiriensa kanssa eri kohderyhmien, kuten lasten, vanhusten ja kehitysvammaisten luona. Vierailukohteina voivat olla esimerkiksi laitokset , koulut, päiväkodit ja päiväkeskukset.

Toiminnan käynnistymisen ideana olivat käytännön kokemukset siitä, että pelkällä läsnäololla ja kosketuksella koirat saavat aikaan hyviä vaikutuksia erityisryhmissä. Kaverikoirat ovat tavallisia kotikoiria ja niiden omistajat vapaaehtoisa maallikkoja. Toiminnassa ei siis ole kyse ammattimaisesta terapiasta.

Kennelliiton kaverikorat tunnistaa työasustaan, eli oranssista kaverikoirahuivista ja koiranomistajan nimikyltistä.

Kaverikoiraohjaajat on perehdytetty toimintaan sopiviksi. Kaverikoiravierailut ovat maksuttomia.

Kaverikoira-nimike on Kennelliiton Patentti- ja rekisterihallituksen vuonna 2005 rekisteröimä tuotemerkki (re.nro 234179). Kaverikoiranimeä voidaankin käyttää ainoastaan Kennelliiton ryhmissä toimivilta koirilta. Näin vierailukohteet tietävät helposti, että nimikkeen alla toimitaan samojen käytäntöjen ja ohjeiden mukaisesti.